Za dober gaming računalnik je potreben zmogljiv procesor, ki bo poskrbel, da boste lahko maksimalno izkoristili tudi izbrano grafično kartico. Večina iger ni optimiziranih za osem jeder, kar pomeni, da bo za igranje najbolj primeren štirijedrni procesor. Zelo priporočljivo ga je kombinirati s tihim, a učinkovitim sistemom vodnega hlajenja.

Grafična kartica za igričarje je lahko integrirana ali samostojna komponenta. Zagotavljati mora kakovostno resolucijo, od 30, pa vse do 60 ali več prikazanih sličic na sekundo, kar pomeni, da med igranjem ne bo prihajalo do občasnih vodoravnih in pretrganih črt na zaslonu. Večina tovrstnih grafičnih kartic je opremljena s 4GB grafičnega pomnilnika, najboljše med njimi pa tudi z 8 GB.

Pri izbiri matične plošče moramo upoštevati ali ima le-ta vgrajen Wifi, ali podpira Bluetooth in koliko grafičnih kartic lahko nanjo priključimo.

Acer Nitro 5 Acer gaming prenosnik Nitro Acer Nitro gaming

Obvezna komponenta vsakega dobrega gaming računalnika je tudi SSD disk, z minimalno 256 GB kapacitete.

Največjo prednost gaming prenosnikov pa predstavlja prav njihova prenosljivost. Osebne računalnike bomo namreč težko vzeli na pot in jih zagnali z enim samim gumbom. Prenosnik v primerjavi z osebnim računalnikom zavzame tudi precej manj prostora, kar za nekatere predstavlja odločilno karakteristiko.

Poslovni prenosni računalniki

Med poslovnimi in široko-potrošnimi prenosniki obstajajo nekatere konkretne razlike, ki se najprej pokažejo pri izdelavi ohišja, ki je pri poslovnih navadno iz obstojne, trde plastike z dodanimi materiali, kot sta magnezij in aluminij, ki povečujejo odpornost.

Ekrani vgrajeni v široko-potrošne prenosnike, so navadno bleščeči. Njihovi slabosti pa sta bleščanje zaslona in manjši vidni kot. Poslovni prenosniki imajo vgrajene matirane ekrane, ki so bistveno prijaznejši do naših oči. Njihov vidni kot je bistveno večji, njihova največja prednost pa, da se ne bleščijo.

Njihove baterije zdržijo dlje časa, saj je njihovo število vgrajenih celic v primerjavi s široko-potrošnimi prenosniki podvojeno. Imajo tudi boljši in močnejši hladilni sistem, zaradi česar se bistveno boljše hladijo, kar je odločilnega pomena za njegovo življenjsko dobo. Tipkovnice poslovnih prenosnih računalnikov v povprečju prenesejo 3-krat več klikov kot pri široko-potrošnih prenosnikih.

HP ProBook Lenovo ThinkPad P Poslovni prenosnik

 

Ponudba naše spletne trgovine

V ponudbi spletne trgovine notesnik.si vas pričakuje široka ponudba široko-potrošnih, gaming, poslovnih in celo mini prenosnih računalnikov, kot je HP 2133 Mini-Note, ki bodo zadovoljili vsako potrebo in okus.

Če si želite vaš prenosni računalniki kupiti na obroke, lahko v naši spletni blagajni med načini plačila izberete obročno plačilo preko sistema Leanpay ali Summit kredit. Po oddaji naročila boste usmerjeni na stran ponudnika obročnega plačila, kjer lahko le v nekaj korakih uredite vse potrebno za odobritev kredita. Obisk banke torej ni potreben, saj lahko vaš nakup opravite kar preko spleta.

Na spletni strani uporabljamo piškotke.
Za nastavitve kliknite tukaj: PIŠKOTKI

X

Kategorije